Kako sam i obećao. Najbolji vodič za trošenje kalorija za ljenčuge. Na žalost, u aktivnosti koje se preporučuju ne ubraja se ležanje na krevetu ili u fotelji. Gledanje TV-a također nije na spisku, kao ni surfanje netom. Ipak, upozorenje: ovo štivo nije za apsolutne ljenčuge. Ovo je samo za one Nastavi ...
Johan Lehrer je nedavno na blogu Frontal Cortex, na kojem za New Yorker piše o psihologiji i neuronauci, objavio članak koji bi mogao zainteresovati sve poznavaoce vina i vinske kulture. Naslov članka je Does All Wine Taste The Same? On se bavi rezultatima blind tasting-a s kraja ‘70. na kojem Nastavi ...
I naravno da nije slučajno što sam baš danas odabrao da pišem o kolačima sa pivom. Europsko prvenstvo ulazi u zaplet i dosadašnje utakmice garantuju da će se prazne pivske flaše oko fotelja i stola još više nagomilati (ako izuzmemo navijačke nerede, nekoliko sudijskih grešaka i utakmicu između Francuske i Nastavi ...
Brža, jednostavnija i funkcionalnija verzija Tanjir.ba servisa za naručivanje hrane je online. Tanjir.ba vam sada omogućava naručivanje jela koje će vam restoran dostaviti kada želite te jela po koje možete sami otići u vrijeme koje vi želite. Sve narudžbe, preporuke prijateljima i ostale aktivnosti na Tanjir.ba ćemo nagraditi bodovima koje Nastavi ...
Splet prehramnbenih navika, životnih uvjerenja, financijskih mogućnosti, težnje za laganim kuhanjem, obilno zalivanje maslinovin uljen, žitarice, mahunarke… možda bi se i moglo reći da slidin moderne trendove. Istina je da kuvan kako želin i upotrebljavan namirnice koje moji vole. Ne pratin posebno recepte. Odrednice kod kuvanja prate živote mojih dvoje Nastavi ...
Kalorija je jedinica za mjerenje energije koju je 1824. prvi definisao francuski fizičar Nicolas Clement. Postoji razlika, međutim, između malih i velikih kalorija. Mala kalorije (cal) je potrebna količina energije da se jednom gramu vode temperatura poveća za 1 °C. Velika kalorija je ona koja nas interesuje, i čije oznake tražimo Nastavi ...
Europljanima je breskvu donio Aleksandar Veliki iz svojih osvajanja u Perziji. Prvobitni latinski naziv za breskvu bio je malum persicum (perzijska jabuka). Francuzi su to pretvorili u pêche, Englezi u peach. Današnji latinski naziv za breskvu, prunus persica, može biti varljiv jer ovo voće ne potiče iz drevne Perzije, nego Nastavi ...
Svi mi moramo napuniti baterije. Godišnji odmor se ne nazire a juni već otkriva svoje lice. Zato ostavite sve obaveze i organizujte zabavu… mjesto je nevažno, samo zovnite vama bliske osobe i nabavite hranu. To mogu biti i fini, na brzinu složeni, slasni sendviči na kojima će vam svi biti Nastavi ...