Zovu ga i čovjekoliki paprenjak i ima raznih recepata ali najvažnije je to da se cila obitelj, ona malodobna, može uključit u izradu. Humanoidni kalupići su poželjni iako ovi malo vještiji mogu sami izrizat oblike.  Armala san ja sav potriban materijal i bacili smo se, mala ćimavica, berekin i ja, na pečenje i ukrašavanje. Prvo smo margarin sa šećerom umiksali u pjenastu smjesu, dodali med i žumanjak. Kad se sve lipo povezalo dodali i sve ostale sastojke. Vidite, ništa lakše. Tijesto bi tribalo malo na hlađenje u frižider. Nakon sat vrimena i nakon šta smo ih kalupima izrizali, peku se na masnom papiru, desetak minuta na 180 stupnjeva. Izvadite ih baš  kad pomislite kako bi mogli ostat još koji tren i ostavite da se hlade. Lako se zeznit i pripeć ih. Od ovog trenutka vas puštan samima, da odlučite kako ćete ih ukrasit; oće li imat kapu ili srce u ruci, oće li bit dječaci i djevojčice ili patuljci. Mogućnosti su onolike kolika van je i mašta.

350g brašna
prašak za pecivo
2 kašike đumbira u prahu
1 kašika cimeta
125g margarina
175g smeđeg šećera
žumanjak
4 kašike meda

MR ĐINĐER

Kategorije: Recepti

Komentariši


Novi recepti

Losos s mentom i...

Objavljeno 8 - jan - 2013

1 Komentar

Brzo i jednostavno –...

Objavljeno 17 - dec - 2012

0 Komentara

Koh od plazma keksa

Objavljeno 5 - maj - 2012

0 Komentara

Američki palačinci

Objavljeno 17 - apr - 2012

0 Komentara

Novi postovi

Slatko-gorka istina o šećeru

Objavljeno 16 - aug - 2013

0 Komentara

Naučite jesti polako

Objavljeno 15 - feb - 2013

0 Komentara

Ta divna vanilija…

Objavljeno 22 - jan - 2013

0 Komentara

Praznična pogača

Objavljeno 10 - jan - 2013

0 Komentara

Prijatelji

  • Doživi grad u sniženju
  • http://www.tanjir.ba
  • Knjižara modernog duha - knjiga.ba
  • Leftor Web apps & hosting