- 3 jajeta
- 20 kašika mlijeka
- 5 kašika griza
- 300 grama mljevenog plazma keksa
- jedna vrećica praška za pecivo
- jedna vrećica vanilinog šećera
- 1,5 l mlijeka (za preliv)
Evo jedan skroz jednostavan recept za brz i ukusan desert sa plazma keksom. Može vam dobro doći ako su se gosti najavili samo pola sata unaprijed. Za pravljenje ovog kolača treba vam dvadesetak minuta. Pobjeda zagarantovana.
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati 20 kašika mlijeka, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i mljeveni keks i sve to skupa umutiti.
Smjesu istresti u tepsiju (pleh) i peći na 200 stepeni 15-20 minuta.
Nakon što se smjesa ispeče, preliti je mlijekom (1,5 l) koje se prethodno zagrije, iako neki kuhari savjetuju da se bolje upije ukoliko je mlijeko hladno. Izbor je na vama.
Koh je gotov, a po želji ga možete preliti sirupom od brusnica ili komadićima jagoda ili čak tankim slojem šlaga + komadići jagoda.