- 12 malih prepolovljenih krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 600g fileta lososa
- Pesto
- 1 šalica svježe mente
- 55g pistacija
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 20g sitno ribanog parmezana
- 125ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Jednostavan, a originalan ručak kojem nećete moći odoljeti.
Mentu, pistacije, češnjak i parmezan usitnite u blenderu. Dodajte ulje i začinite solju i paprom.
Krumpir skuhajte u slanoj vodi.
Malo ulja pospite preko lososa i začinite solju i paprom. Losos pecite na vrućem ulju 2 do 3 minute sa svake strane.
Malo ulja pospite preko kuhanih krumpira. Krumpire stavite na zagrijanu tavu i povremeno ih okrećite. Pecite ih oko 2 minute.
Stavite krumpir i losos na tanjur. Pospite s pestom i odmah poslužite.