Horoskop i hrana: Šta kom znaku odgovara ili čime da hranite svog partnera


OBJAVIO/LA:Edin Sofić DATUM: ponedjeljak, 29. juni 2015.
Evo članka koji će vam pomoći da osvojite sebi dragu osobu putem njenog stomaka. Pročitajte kakav način ishrane odgovara pojedinim horoskopskim znacima.

Kakva vam odeća odgovara

 

OVAN

Začinjena hrana podstiče nivo endomorfina u krvi koji podiže nivo adrenalina.

Ovaj hiperaktivni znak obožava da osjeti uzbuđenje, gotovo jednako koliko uživa u vašoj potpori.

BIK

Bikovi najviše vole salate jer ostali znaci nisu toliko vezani za zemlju.

A oni će definitivno progutati salatu dok god je prelivena nekim bogatim, ukusnim prelivom. Nikad, naravno, neće odbiti ni fini desert.

BLIZANCI

Blizanci vole raznolikost pa ne pokušavajte da podvalite nešto što ima ukus „splačina“. Investirajte u neobična i brza gotova jela.

RAK

Kolači, mafini, sviježe pečena i još topla pita. Servirajte to Raku i biće oduševljen.

LAV

U društvu Lava nije naodmet da budete dramatični, a s obzirom na to da se radi o vatrenom znaku – flambirana jela bilo koje vrste proći će odlično.

DJEVICA

Što god da poslužite Djevici, budite samo sigurni da je to dobro za njeno zdravlje. To je znak koji vlada zdravljem i vježbanjem.

VAGA

Ovo je znak koji daje novo značenje izrazu „uravnotežena ishrana“.

ŠKORPIJA

Ako je jelo uzbudljivo, drugim riječima – ako se osjećaju pomalo perverzno dok ga jedu – obožavaće vas zbog toga.

STRIJELAC

Nikad im ne nudite dijetalnu hranu. Misliće da ste „skrenuli“.

JARAC

Ne nudite im ništa pretjerano slatko, ništa preslano, prebogato, previše začinjeno.

VODOLIJA

Servirajte mu šlag na sebi pre nego što poslužite obrok. Uživaće u tome.

RIBE

Ribe vole nježnu hranu, nešto što im neće pretjerano teško pasti na želudac. Koktel od račića je savršen izbor ili topla supa.


Kako odabrati najbolju lubenicu
Pogrešan odabir lubenice može, umjesto trenutaka uživanja, biti uzrok frustracije i uzalud potrošenih novaca. Zato je važno znati prepoznati k... Saznaj više

Hurme - voćno blago Srednjeg istoka
Hurma, ili "pustinjski hljeb" kako je arapi vole zvati jer je bogata šećerom, vlaknima i proteinima, slatko je voće za koje se vjeruje da poti... Saznaj više

Upoznajte restoran La Perla
Sarajevski restoran La Perla uspješno radi od 2010. godine. Tajna tog uspjeha je fantastična ponuda domaćih i italijanskih jela, a kada je kuhin... Saznaj više

Zdravstvene prednosti kurkume
Kurkuma je porijeklom iz Indonezije i južne Indije, gdje se bere preko 5.000 godina. Tradicionalno je bila poznata kao ''indijski šafran'' zbog s... Saznaj više

Je li dobar taj kikiriki puter ili šta?
Jedan od mojih prijatelja već neko vrijeme je navučen na kikiriki puter. Uprkos stigmi koja na našim prostorima prati ovaj proizvod (kalorična... Saznaj više
Pregledaj sve