Napitci za brzo osvježenje


OBJAVIO/LA:Edin Sofić DATUM: nedjelja, 19. juli 2015.
Preporučujemo Vam nekoliko zdravih i prirodnih načina da se suprostavite ljetnim vrućinama.

Tokom ljetnih vrućina ne nasjedajte previše na reklame u kojima vam se nameće da je jedini način na koji se ljeti možete rashladiti ispijanje energetskih i sportskih napitaka. Uvijek se možete osvježiti posebnim ljetnim home made napitcima, koji su uz to i zdravi.

Napitak od krastavaca i mente

Možda vam se ovo čini kao neobična kombinacija, ali hladna voda s nekoliko kriški krastavaca i malom grančicom mente predstavlja ukusno, osvježavajuće ljetno piće. Možete ga poslužiti posebno u čaši ili držati u većem staklenom bokalu te dolijevati u čašu kada osjetite potrebu za tekućinom.
Stavite dvije do tri kriške krastavca i grubo nasjeckanu  mentu u čašu vode i stavite u frižider.

Pire od dinje

Ovo piće asocira na Jamajku jer je tamo vrlo popularno. Nevjerojatno je osvježavajuće i jednostavno za pripremu. Dinje su sjajan izvor vitamina C, a kad umjesto cijeđenja napravite pire zadržat ćete i sve hranljive tvari.
Priprema:
Isjeckajte dinju u kockice, stavite  u blender i napravite pire,  potom u smjesu po potrebi dodajte malo vod. Ohladite ili poslužite s ledom. (Možete upotrijebiti i lubenicu.)

Ljetni napitak od đumbira

Začinsko piće, rekli bi neki. Možda se čini besmislenim kada su u pitanju visoke temperature,ali  upravo začinjena hrana pomaže tijelu u reguliranju temperature. Đumbir također čini čuda.

* 1,5 litru mineralne vode, sok jedne limete, 40 grama đumbira, pola šoljice isjeckane metvice, zaslađivač po izboru sastojci su  ovog čudesnog napitka. Sve pomiješajte u blenderu i poslužite ohlađeno.  Ukoliko vam blender ne usitni sve (do posljednjeg vlakna) i  ne sviđa vam se tekstura đumbira i mente napitak možete procijediti, iako je bolje konzumirati sve.

Ledeni zeleni čaj s limunom i mentom

Izbjegnite zagrijavanje kuhinje pripremajući čaj tako što ćete ga skuhati na otvorenom, točnije na suncu.
Za napitak vam je potrebno 15 filter vrećica zelenog čaja, 3,5 litre vode, pola šoljice isjeckanih listova mente, sok iz dva limuna te zaslađivač po želji.

Sve sastojke osim soka od limuna i zaslađivača stavite odjednom u veću posudu i ostavite na suncu 3 do 4 sata, ovisno o tome koliko taman čaj želite.  Nakon što odlučite da je napitak gotov, maknite vrećice čaja, dodajte limunov sok, rashladite i poslužite s ledom. I naravno uživajte!


Kukuruzni krekeri sa sjemenkama
Brzo, zdravo i veoma ukusno
Foto: Sandra Rončević Sastojci: 130 g kukuruzne krupice (za palentu, ali ne...
Saznaj više

Sirovi desert od ananasa
Brzo, jednostavno i ukusno
Sastojci: -1/2 ananasa -1 šolja sirovih badema ili indijskih oraščića -2 ka&sca...
Saznaj više

Brza plazma torta
Brza i nepečena torta sa plazma keksom
Sastojci: 150 gr plazma keksa u komadima 400 gr mljevenog plazma keksa 2 kesice &...
Saznaj više

Snježne loptice
Lagane božićne 'slatkice' za koje ne treba pećnica
Božićni kolači, keksići i druge slastice neizostavan su dio blagdana, a kako biste...
Saznaj više

Energetske pločice na jednostavan način

Sastojci: Bademi, urme i suvo grožđe. Prirema: Priprema ovih energetskih pločica je jako jednostavna. Sve tri namirnice, u istim ko...
Saznaj više
Pregledaj sve