OBJAVIO/LA:Edin Sofić DATUM: utorak, 02. avgust 2016.
Pogrešan odabir lubenice može, umjesto trenutaka uživanja, biti uzrok frustracije i uzalud potrošenih novaca. Zato je važno znati prepoznati kvalitetnu lubenicu. Nedovoljno zrele lubenice nisu dovoljno slatke , pa će vam se ponekad činiti da jedete malo zaslađen crveni krastavac. Budimo iskreni, to ne treba nikome.
Na internetu se može naći priličan broj savjeta kako odabrati zrelu i slatku lubenicu. Mi smo se odlučili da jedan takav instrukcijski video podijelimo sa vama, tako da vam se nikada više ne desi da se pred gostima osramotite kada im servirate crvene krastavce:
Hurme - voćno blago Srednjeg istokaHurma, ili "pustinjski hljeb" kako je arapi vole zvati jer je bogata šećerom, vlaknima i proteinima, slatko je voće za koje se vjeruje da poti...Saznaj više Upoznajte restoran La PerlaSarajevski restoran La Perla uspješno radi od 2010. godine. Tajna tog uspjeha je fantastična ponuda domaćih i italijanskih jela, a kada je kuhin...Saznaj više Zdravstvene prednosti kurkumeKurkuma je porijeklom iz Indonezije i južne Indije, gdje se bere preko 5.000 godina. Tradicionalno je bila poznata kao ''indijski šafran'' zbog s...Saznaj više Je li dobar taj kikiriki puter ili šta?Jedan od mojih prijatelja već neko vrijeme je navučen na kikiriki puter. Uprkos stigmi koja na našim prostorima prati ovaj proizvod (kalorična...Saznaj više Koliko su kokice zaista zdrav snack?Kokice predstavljaju savršen međuobrok jer šalju mozgu signal sitosti, pa se naredni obrok dosta odlaže. Uz to predstavljaju jedine grickalice ...Saznaj više