Uslovi

 1. 1. Dobro došli na www.tanjir.ba, specijalizirani portal za online naručivanje hrane iz restorana u Bosni i Hercegovini.
 2. 2. Stranice ovog portala su otvorene i slobodne za sve korisnike – posjetioce portala pod uslovom da prihvaćaju ove uslove korištenja portala, zbog čega su se obavezni s njima prethodno upoznati. Smatra se da su korisnici-posjetitelji i oglašivači portala upoznati s uslovima korištenja portala ako ga koriste, posjećuju ili putem njega vrše online naručivanje hrane.
 3. 3. Sva prava na portalu www.tanjir.ba ima isključivo Leftor d.o.o. Sadržaj portala je zaštićen pravom vlasništva Leftora i autorskim pravom osoba, koji su autori teksta objavljenog na ovom portalu. Pravo uređivanja, izbora i nadzora sadržaja portala pripada uredniku portala tanjir.ba.
 4. 4. Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja priloga saradnika, sadržaja priloga stručnjaka i kompetentnih gostiju, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, sadržaja oglašivača, te linkova na vanjske stranice. Sadržaji kreirani od strane posjetioca bit će objavljeni samo ako po svom sadržaju i kvaliteti zadovoljavaju stručne standarde portala. Sve sadržaje na portalu gosti koriste na vlastitu odgovornost.
 5. 5. Leftor d.o.o. ne snosi odgovornost za bilo kakvu imovinsku ili neimovinsku štetu koja bi bila prouzročena trećim osobama oglašavanjem ili propustom oglašivača na portalu www.tanjir.ba. Poslovni odnosi koji nastaju između oglašivača i posjetitelja portala niti u jednom slučaju ne obavezuju Leftor d.o.o.
 6. 6. Oglašivači prisutni na stranicama portala snose materijalnu i kaznenu odgovornost, ako su sadržaji oglasa povezani s portalom www.tanjir.ba protivni zakonu i pravilima morala. Leftor d.o.o. u takvom slučaju zadržava pravo da raskine ugovor s takvim oglašivačem i oglas ukloni sa portala, te je ovlašten zahtijevati naknadu svekolike štete prema pravilima obveznog prava.
 7. 7. Leftor d.o.o. uvijek zadržava pravo odbiti oglašavanje na portalu, ili postavljanje komentara i sadržaja korisnika ako ocijeni da se pojedini sadržaj ne uklapa u politiku rada na www.tanjir.ba.
 8. 8. Stranice portala mogu se koristiti isključivo za ličnu upotrebu, te se ne smiju reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Leftor d.o.o. iz Tuzle.
 9. 9. Bez izričitog pismenog dopuštenja Leftor d.o.o., kao nositelja autorskih prava zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, kopiranje, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja ovog portala.
 10. 10. Stranice ovog portala sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba. Leftor d.o.o. nemaju nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama navedenim na drugim internetskim stranicama i dosljedno tome ne snose bilo kakvu odgovornost, koja bi mogla proizaći iz sadržaja internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba.
 11. 11. Leftor d.o.o. ne snosi bilo kakvu odgovornost, koja bi na bilo koji način proizašla kao posljedica primjene, interpretacije i tumačenja bilo kojeg sadržaja portala www.tanjir.ba, niti odgovara za štetu koja bi bila prouzročena korisniku ili bilo kojoj trećoj osobi korištenjem, primjenom ili zlouporabom korištenja sadržaja na portalu.
 12. 12. Leftor d.o.o. ne snosi odgovornost za stavove pojedinih autora i gostiju portala. Stavovi i pristup pojedinih autora i gostiju portala, kao i pristup posjetioca i korisnika portala, ne predstavljaju uvijek i istovremeno stavove uredništva ovog portala.
 13. 13. Kriteriji stručnosti su odlučujući da se određeni tekst - sadržaj objavi na portalu tanjir.ba.
 14. 14. Leftor d.o.o. ima pravo izmijeniti uslove korištenja stranica portala www.tanjir.ba te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovim internetskim stranicama.