Sastojci:
-1/2 ananasa
-1 šolja sirovih badema ili indijskih oraščića
-2 kašičice kokosovog ulja
-2 kašičice meda ili agave
-džem od malina ili kupina
Priprema:
Potopite orašide na 2‐6 sati. Ukoliko koristite bademe, ogulite ih. Ukoliko koristite indijske oraščiće isperite ih nakon namakanja. Izblendajte orašide u blenderu. Dodajte kokosovo ulje i zaslađivač i opet blendirajte. Izrežite četiri kriške ananasa pomoću metalnog prstena ili šoljice. Izvadite jezgru koristeći nož ili mali metalni prsten. Smjestite jednu od kriški ananasa na dno metalnog prstena ili u šalicu, utisnite polovicu smjese od orašida i na vrh dodajte drugi komad ananasa. Desert držite u frižideru do posluživanja. Ukrasite ih s džemom od malina ili drugog voća (maline/šljive/jagode… izblendane) i nekim jestivim cvećem. Prijatno!
© 2024. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.