Sastojci:
U posudu sipati brašno i napraviti udubinu u sredini, u koju se stavi razmućeno jaje. Dobro izmiješati brašno i jaje u jednoličnu smjesu. Dodati ulje i ponovno dobro izmiješati, pa postepeno ulijevati mlijeko.
Ostaviti da kratko odstoji. Oprani špinat narezan na trakice umiješati u smjesu za palačinke. Na manjoj nauljenoj zagrijanoj tavi ispeći palačinke tako da se jedna kutljača smjese ravnomjerno izlije na tavu i zagrijava dok ne porumeni, nakon čega se okrene na drugu stranu i postupak se ponovi. Na suhoj tavi kratko prepeći pinjole da porumene. U zdjeli pomiješati ricottu i parmezan, pa dodati pinjole i celer. Smjesu sa ricottom ravnomjerno premazati po palačinkama i zamotati. Punjene palačinke smjestiti u vatrostalnu zdjelu, pokriti folijom i peći 15 min u pećnici na 190 stupnjeva.
I vaši palačinci su spremni za jelo.
Prijatno
izvor: gastro.hr
© 2025. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.