Napravite brz i ukusan cheesecake
OBJAVIO/LA:Edin Sofić DATUM: srijeda, 09. septembar 2015.
Da cheesecake svatko voli nije tajna, kao što tajna nije i da svi imaju svoje omiljene recepte. Ovaj recept priprema se u mikrovalnoj pećnici u šalici ili teglici i idealan je desert za nestrpljive ljubitelje/ice slatkoga.
Sastojci (za 4 šalice):
-
120 g krem sira
-
220 g čvrstog jogurta
-
1/3 mahune vanilije (ili žličica vanilijinog ekstrakta)
-
limunova korica
-
50 g šećera
-
1 vanilijin šećer (10 g)
-
2 bjelanjka
-
20 g kukuruznog škroba
-
50 g keksa
Priprema:
-
Krem sir ostavimo na sobnoj temperaturi da se lakše izmiješa s ostalim sastojcima. U veću zdjelu stavimo krem sir, jogurt, ostrugane sjemenke trećine mahune vanilije (možeš ih zamijeniti sa žličicom vanilijinog ekstrakta), malo limunove korice, šećer i vanilijin šećer, bjelanjke i kukuruzni škrob
-
Pjenjačom ili električnim mikserom miješamo par minuta dok ne dobijemo prozračnu smjesu.
-
U šalice stavimo par žličica izmrvljenog keksa i lagano pritisnemo. Ulijemo smjesu pazeći da šalice ne napunimo skroz do vrha (prilikom kuhanja smjesa se kratkotrajno malo podigne).
-
Šalice kuhamo jednu po jednu. Kuhanje će ovisiti o jačini i tipu mikrovalne pećnice koju imamo pa je potrebno malo eksperimentiranja. Uz malo opreza svaka šalica će uspjeti. Da ne prekuhamo cheesecake mikrovalnu pećnicu palimo u intervalima te promatramo kako se smjesa ponaša.
-
Mikrovalnu pećnicu prvo uključimo 30 sekundi na srednjoj jačini te potom promotrimo smjesu koja bi u ovoj fazi još trebala biti tekuća, zatim 15 sekundi.
-
Nakon ukupno 45 sekundi pogledamo šalicu. Ako na vrhu vidimo par mjehurića i smjesa je čvrsta, ali još lagano drhtava u sredini cheesecake je gotov. Ako ti se čini da je smjesa pretekuća kuhaj na intervalima od 5 sekunda dok ne dobiješ potreban rezultat.
-
Gotove individualne porcije cheesecakea rashladimo na sobnu temperaturu te potom u frižideru 2 sata (može i kraće vrijeme u zamrzivaču).
-
Serviramo uz izmrvljeni keks ili svježe voće.
Prijatno!
zdravakrava.ba