Sastojci:
95 g kakao maslaca
25 g extra djevičanskog kokosova ulja
40 ml agavina sirupa
40 g kakao praha
125 g rižinih 'poppies'-a s medom - 30% (ekspandirana riža) (kupiti baš takve)
Preljev:
80 g tamne čokolade s 80% kakaa + 1 žlica kokosova ulja
Priprema:
-Otopiti na laganoj vatri kakao maslac i kokosovo ulje.
-Dodati agavin sirup, promiješati, ugasiti vatru i dodati kakao.
-Ponovo promiješati.
-U velikoj zdjeli sipati rižine 'poppiese' te preko njih preliti smjesu s maslacem, uljem, agavom i kakaom.
-Dobro ručno promiješati smjesu kako bi spojila sve sastojke i kako bi se tekuća smjesa upila u ekspandiranu rižu.
-Prebaciti smjesu u manji protvan obložen masnim papirom. Smjesa ne smije biti pretanko raširena.
-Izravnati površinu vrha te smjesu stavi u zamrzivač.
-U međuvremenu otopiti sastojke za preljev, izvaditi rižine 'poppiese' i preliti preko njih čokoladu.
-Vratiti u zamrzivač dok se smjesa dobro ne stisne, zatim razrezati na kocke te čuvati u frižideru.
To je to, brzo, jednostavno, lagano, ali čokoladno. Pravi ljetni užitak! Dobar tek!
© 2024. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.