Sastojci:
150 g tamne čokolade
50 g mliječne čokolade
160 g maslaca
5 bjelanaka
5 žumanjaka
2 g soli
100 g šećera
1 vanilin šećer
110 g mljevenih lješnjaka
vrećica pudinga od čokolade
2 g praška za pecivo
Priprema:
Čokoladu razlomite na komadiće i zajedno s maslacem otopite na pari pa ostavite da se hladi.
Bjelanjcima dodajte soi istucite čvrst snijeg.
Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te miješajte električnim mikserom dok smjesa ne postane bjelkasta, tada u nju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca i snijeg od bjelanjaka.
Mljevene lješnjake pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu.
Lagano u smjesu umiješajte sadržaj vrećice pudinga od čokolade.
Kalup za torte promjera oko 26 cm obložite papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta.
Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač sa kakaom u prahu.
© 2024. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.