Vodu zakuhate u posudi. Čim voda zakipi maknete posudu s izvora topline, te u nju dodate kokosovo brašno. Promiješate i pustite da se prohladi.
Nakon što ste pričekali 10-ak minuta, možete sve prebaciti u blender i miksajte otprilike jednu minutu.
Na kraju je potrebno procijediti mlijeko kroz gazu, kako bi eliminirali kokosovu pulpu i dobili čisto mlijeko.
Svakako ćete najbolje rezultate dobiti ako gazu uzmete u ruke i dobro istisnete rukama svo mlijeko.
Po želji možete zasladiti mlijeko agavinim sirupom i dodati mu ekstrakt vanilije. Mlijeko može stajati 4-5 dana u hladnjaku.
Ostatak od izrade mlijeka nemojte baciti, već stavite da se prosuši na zraku ili u pećnici, te iskoristite za pripremu primjerice kolača. Ovo je u svakom smislu pravo kokosovo brašno, jer su sve masnoće otišle u mlijeko, te je ostala niskokalorična pulpa.
Uživajte u svom domaćem kokosovom mlijeku!
© 2024. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.