Sastojci za 3 do 4 osobe:
šalica quinoe
šalica crvene leće
2 konzerve tune
2 mlada luka
2 mrkve srednje veličine
½ svježeg krastavca
2 šake rikule
svježi vlasac
maslinovo ulje
½ limuna
2-3 žlice aceta balsamica
Priprema:
Mrkvu i krastavac očistiti i naribati u veliku zdjelu.
Quinou i crvenu leću kuhati odvojeno u kipućoj posoljenoj vodu. Crvenoj leći treba nešto kraće, oko 10-15 min, a quinoi oko 20 minuta da se skuha.
U zdjelu dodati i nasjeckani mladi luk i vlasac, tunu iz konzerve (ne treba je cijediti), dobro ocijeđenu i malo prohlađenu quinou i crvenu leću, te natrganu rikulu.
Dodati maslinovo ulje, sok od pola limuna, aceto balsamico i sol, te sve dobro promiješati.
Može se jesti odmah, toplu ili se ostaviti u hladnjaku da se potpuno ohladi, odlična je na oba načina.
© 2024. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.