Salata od špinata s ječmom i brusnicama
OBJAVIO/LA:Adisa Muratovic DATUM: nedjelja, 23. novembar 2014.
Obradujte svoj organizam zdravom i punom energije bogatom salatom
Priprema
-
Isperite ječam hladnom vodom i kuhajte ga 15 minuta u slanoj vodi. Brusnice namočite u toplu vodu. U međuvremenu, dok se ječam kuha, dobro očistite i operite špinat (maknite sve deblje peteljke).
-
Očistite luk i nasjeckajte ga. Mandarine ogulite, maknite bijelu kožicu, odvojite kriške pa ih oštrim nožem narežite na komadiće. Na tanjir poslažite ocijeđene listove špinata koje pospite nasjeckanim lukom, komadićima mandarine, ocijeđenim i ispranim kuhanim ječmom i ocijeđenim brusnicama.
-
Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna (miješajte vilicom ili malom pjenjačom dok ne dobijete homogenu smjesu), posolite i pobiberite. Dobivenom marinadom poprskajte salatu. Savjet: salatu možete posipati i šakom preprženih pinjola.