Za osnovu sladoledu narezati banane i staviti ih u zamrzivač. Mogu se raditi različite kombinacije sladoleda, dodati sirovi kakao za čokoladni ili rogač u prahu. Za osvježavajući sladoled dodati maline ili bobičasto voće po želji, a ljubitelji kokosa mogu dodati sitni kokos i kokos mlijeko. Ovi sladoledi su pogodni za sve koji su osjetljivi na gluten, mliječne proizvode kao i orašaste.
Sladoled od kokosa:
100 gr gustog kremastog kokos mlijeka
50 gr sitnog ribanog kokosa
1 1/2 zamrznuta banana
Priprema: Sve sastojke staviti u blender i pomiješati do fine kremaste teksture. Uzeti kalupe za sladoled i napuniti ih smjesom pa staviti u zamrzivač da se stisne.
Sladoled od manga:
1 ½ zamrznuta banana
1 mango
50 ml kokos mlijeka (može i bez njega)
2 žlice soka od limeta
Priprema: Sve sastojke pomiješati u blenderu i dobivenom smjesom puniti kalupe.
Dobar tek!
© 2024. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.