- 300 grama brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašićica šećera
- 1 kašićica soli
- 50 grama otopljenog maslaca
- mlaka voda
-oko 200 grama kuhane piletine
- malo ulja
- so i biber
- vegeta
- zelena salata
- 2 paradajza
- kašika sjeckanog peršuna
- kašika kisele pavlake
- 4-5 kašika kukuruza
- 2 čehna bijelog luka
Tijesto zamijesite i ostavite da stoji 2 sata. Nakon toga podijelite ga na 8-9 loptica. Svaku razvaljajte oklagijom dok ne dobije veličinu tanjira i pecite u teflonskom tiganju kratko sa jedne i druge starne. Ostavite ih u posudi poklopljene i povremeno okrećite. Kuhanu piletinu kratko propržite na ulju, dodajte malo vegete, so i biber. Pomješajte je sa kukuruzom, sjeckanim paradajzom na kockice, peršunom, kiselom pavlakom i bijelim lukom. Na tortilju stavite zelenu salatu, dodajte fil i zarolajte.
© 2024. Leftor d.o.o. Dizajn i programiranje: Leftor d.o.o.